Hoe verloopt reinigen en ontmossen van mijn dak?

Hoe verloopt het reinigen en ontmossen van mijn dak?

Hoe verloopt het reinigen en ontmossen van mijn dak?

Wij passen onze technieken en producten voor het ontmossen of reinigen aan volgens de technische kenmerken van jouw dak. Dit onderscheidt ons van andere bedrijven die zich wagen aan het ontmossen en reinigen van daken.

Beschermen en beschadigingen voorkomen

Voor elke soort pan of lei gebruiken we andere producten. Daarbij besteden we veel aandacht aan de bescherming van je dak, zoals het gebruik van speciale ladders in de goten of het afsluiten van de toevoeren naar je regenwaterput bij waterrecuperatie.

Daarnaast reinigen wij altijd met een vlakstraal onder minimale druk. Dit voorkomt beschadigingen. Veel concullega’s gebruiken een vuilfrees. Dit gaat sneller, maar verhoogt sterk het risico op schade.

Elke dakontmossing verloopt in verschillende fasen:

  1. In de eerste stap reinigen we je dak met koud of heet water. Tijdens deze dakreiniging verwijderen we de groene laag en de wortels van het mos en de algen. De vlakstraal voorkomt schade aan je dak.
  2. Na het ontmossen spoelen we je dak overvloedig. Eventuele mosresten kuisen we af van de muren, ramen of het terras.
  3. In een laatste stap behandelen we je dak met een milieuvriendelijk antimosproduct. Dit product voorkomt dat het mos en de algen snel terugkeren.

Bij poreuze dakpannen, leien of platen adviseren we om na het reinigen en het ontmossen een coating aan te brengen. Dankzij onze nauwe samenwerking met de fabrikanten, verzekeren we je van een coating die dezelfde kleur heeft als je huidige dak. Lees hier alle informatie over het coaten of verven van je dak.